X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Primera trobada de Barcelona i Catalunya com a propers membres del projecte Regió Europea de Gastronomia

Els passats 18 i 19 de juny d'enguany va tenir lloc a Sant Pol de Mar la II Trobada Internacional de Socis del projecte Regió Europea de Gastronomia, englobat dins l'activitat de l'IGCAT (Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Art i Turisme; amb seu al mateix municipi).

En el mateix marc, es va celebrar la Primera Trobada de la Província de Barcelona i Catalunya entorn la seva inclusió a la Regió Europea de Gastronomia. L'acte fou presidit pel Dr. Jordi Tresserras, Director del LABPATC: Laboratori de Patrimoni i Turisme Cultural de la Universitat de Barcelona i delegat de l'Institut Català de la Cuina i la Cultura Gastronòmica.

El Catedràtic Prof. Dr. Greg Richards, President de l' IGCAT, va explicar el projecte Regió Europea de Gastronomia, que vol donar suport a les diferents cultures gastronòmiques en l'àmbit local i regional. Va destacar-hi que cada regió parteix d'un grup d'experts en gastronomia, com ara institucions públiques i privades, incloent-hi universitats.  Aquest grup, ha d'ajudar a  donar-hi visibilitat, credibilitat i cohesió a les cultures gastronòmiques d'arreu d'Europa.

A grans trets, els objectius del projecte busquen que les regions treballin per establir vincles concrets sobre l'alimentació, l'hospitalitat, el turisme, la cultura i la salut, com a vies per al seu desenvolupament econòmic, cultural, social i mediambiental. De la mateixa manera, s'ha d'afavorir la creació d'enllaços, la col·laboració i l'intercanvi d'idees entre regions.

És destacable, com a punt per aconseguir els objectius descrits, el Guardó Regió Europea de la Gastronomia, que tindrà caràcter anual i donarà a la regió guardonada un augment de visibilitat i repercussió, envers el món, de les seves tradicions i innovacions en cultura gastronòmica. Aquest fet implica el desenvolupament de programes educatius i activitats culturals, que ajudaran a augmentar el valor de la Gastronomia en sí.

La Il·lustríssima Senyora Montserrat Garrido, Alcaldessa de Sant Pol de Mar, ha donat un suport incondicional al projecte. Va donar la benvinguda tant als representants internacionals del projecte com a les diferents institucions públiques catalanes presents a la trobada.

Representants de diferents Departaments de la Generalitat de Catalunya, l'Agència Catalana de Turisme, la Universitat de Barcelona, la Diputació de Barcelona, el Consorci de Turisme de la Costa del Maresme i l'EUHT St. Pol van poder participar les Jornades a un marc incomparable a les instal·lacions de EUHT St. Pol a Sant Pol de Mar: la vila perfecta, donada la seva identitat, per acollir decisions importants per al futur de la gastronomia, la cultura, les arts i el turisme.

Les comarques de Barcelona, especialment la marca Costa de Barcelona, així com d'altres gastroregions catalanes, van valorar molt positivament el resultat de les Jornades i en les properes setmanes faran la seva proposta d'adhesió a la iniciativa de forma coordinada..

Trobareu més fotografies al Flickr de l'Ajuntament

Publicació 25.06.2014
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina