X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Òmnium Montnegre organitza a Sant Pol una festa de cultura i tradicions catalanes

El Parc del Litoral acollirà el 3 de juny les activitats festives, amb la participació destacada de l'escriptor i enigmista Màrius Serra

La secció local d'Òmnium Cultural Montnegre festejarà el seu segon aniversari amb una demostració de cultura i tradicions catalanes a Sant Pol de Mar. L'entitat ha programat una matinal d'activitats per a tots els públics, que es desenvoluparà al Parc del Litoral.

La Festa d'Òmnium Cultural Montnegre del 3 de juny arrencarà a les 10:00h i, durant cinc hores, el Parc del Litoral de Sant Pol de Mar es convertirà en aparador de diverses expressions de la cultura i el folklore del país. L'espai es dividirà en tres grans àrees temàtiques on es desenvoluparan les activitats del programa, per les quals Òmnium Cultural Montnegre comptarà amb la col·laboració de diverses entitats del territori.
Així, a l'espai Joan Solà s'hi farà un club de lectura obert a càrrec de l'escriptor Rubén Mettini, entre 11:00h i 12:00h. Seguidament, el popular escriptor, periodista i enigmista Màrius Serra conduirà un dictat popular obert a la participació de tothom. Els guanyadors en les diferents categories d'edats rebran un premi.
Òmnium Cultural Montnegre també ha pensat en els més petits i, a l'espai Juguem en català, els nens i nenes podran passar un matí de diumenge divertit gràcies a les activitats de lleure que proposarà l'Agrupament Escolta El Nus de Sant Pol de Mar, i que es desenvoluparan entre les 10:00h i les 12:30h. A continuació, es farà una lectura de contes tradicionals catalans a càrrec de Marta Romà.
Finalment, l'espai Òmnium acollirà la resta de propostes. A partir de les 10:30h s'hi realitzarà una tirada de bitlles catalanes sota la coordinació de l'Associació Cívica i Cultural Sant Quirze de Calella. També es faran tallers de sardanes i de balls tradicionals, gràcies a la participació de l'Agrupació Sardanista i l'Esbart Dansaire de Sant Pol de Mar, i que es desenvoluparan entre les 11:00h i les 12:00h. Al punt del migdia, es farà l'acte institucional de la Festa d'Òmnium Cultural, que inclourà els parlaments del president d'Òmnium Cultural Mataró-Maresme, Antoni Pous, del responsable d'Òmnium Cultural Montnegre, Enric Sivianes, i de l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido.
Paral·lelament, els visitants tindran la possibilitat de fer un vermut i d'adquirir diversos productes i material d'Òmnium Cultural, a més de poder formalitzar la seva inscripció a l'entitat.

Publicació 29.05.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina