X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Ajuntament de Sant Pol inaugura l'equipament cultural polivalent de Ca l'Arturo

ACULL EL PUNT D'INFORMACIÓ JUVENIL I PROPERAMENT LA RÀDIO

Les obres de condicionament han costat 524.000 euros finançats en un 80% per Diputació i Generalitat

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha inaugurat avui l'edifici de Ca l'Arturo, després d'haver finalitzat l'última fase de les obres de condicionament d'aquest equipament municipal polivalent. El projecte ha costat 524.000 euros, sufragats en un 80% amb finançament extern. La Diputació de Barcelona ha finançat gairebé un 40% de les obres, un 30% s'ha rebut a través del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), i la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya n'ha aportat un 10%. L'altre 20%, uns 105.000 euros, han anat a càrrec de l'Ajuntament. L'obra ha consistit bàsicament en condicionar l'equipament i adaptar-lo a les normatives d'accessibilitat; així s'ha dotat l'edifici de climatització, s'ha adaptat l'accés amb la instal·lació d'una rampa a l'entrada, ascensor i escales renovades, s'han disposat lavabos adaptats, i s'ha dut a terme el condicionament de l'antiga bodega sota el pati per acollir la ràdio.

El resultat és un edifici completament adaptat, amb un espai diàfan al pis superior per activitats que requereixen major mobilitat; dues sales més petites al primer pis, per reunions, activitats més reduïdes o tallers, i oficines i punt d'informació juvenil a la planta baixa, a la qual s'accedeix des del pati. L'equipament també acollirà properament l'emissora municipal Ràdio Litoral. El PIJ estarà obert totes les tardes per oferir als joves assessorament en temes d'ensenyament, treball, lleure, salut, habitatge, etc. Aquest servei organitza també tallers diversos (deures, reforç escolar, ràdio jove) i una programació estable d'activitats durant tot l'any, amb cursos de formació, campionats, sortides, concursos, xerrades... Demà a la tarda-nit es fa la festa d'inauguració amb taller de pizzes, sopar popular, projeccions i concert.

Durant la inauguració, l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, ha agraït a tothom el seu gra de sorra perquè després de tants anys s'hagi pogut obrir aquest equipament, que considera que ha de ser un espai d'interrelacions entre diferents cultures, entitats i grups del poble. Esperança Albà, directora de Serveis Territorials de Governació a Barcelona, ha garantit que els ajuts per obres i serveis continuaran a través del PUOSC, convençuda que això constitueix un motor econòmic per al país, i ha animat a seguir treballant per la joventut com a capital de futur. Jordi Boixadera, director general de l'Agència Catalana de Joventut, ha destacat la importància de poder inaugurar avui un equipament com aquest, que espera que sigui un punt de referència per als joves santpolencs. El regidor de Joventut de Sant Pol, Xavier Catarineu, ha desitjat que l'espai tingui una bona acceptació per part del públic jove i que pugui donar servei a les seves necessitats en un moment complicat com l'actual. Durant l'acte, també s'ha projectat un documental fet per joves del poble, fills d'immigrants, sobre el tema de la integració.

Publicació 25.05.2012
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina