Carme Ruscalleda, medalla d’honor del Parlament

dilluns, 16 Setembre, 2013

El Parlament de Catalunya va lliurar el passat 10 de setembre la medalla d’honor en categoria d’or a la cuinera santpolenca Carme Ruscalleda, per la seva contribució a fer de Catalunya una potència de primer ordre en l’àmbit de la gastronomia i per la defensa mediàtica dels avantatges de la cuina mediterrània tradicional i dels hàbits d’alimentació saludables. La medalla d’honor del Parlament és una distinció creada l’any 2000, i s’atorga a personalitats o institucions que mereixen un reconeixement excepcional. Les altres guardonades en aquesta edició van ser l’activista social Núria Gispert i la biòloga Anna Veiga. L’acte institucional, que s’emmarcava dins de la celebració de la diada nacional, va ser presidit per Núria de Gispert i Artur Mas. Una representació de l’Ajuntament de Sant Pol, encapçalada per l’alcaldessa Montserrat Garrido, també va ser-hi present.

En el seu discurs, Carme Ruscalleda va agrair que la cuina ’es compti també com a expressió cultural del país’, i va recordar que ha arribat a aquest reconeixement ’del bracet d’un company, el meu home, marit, confident, amic, amant i despietat crític, Toni Balam’. ’El col·lectiu de cuiners d’aquest país hem creat una marca, la ’.cat’, i no és una moda’, va dir referint-se al nivell de la cuina del país. En aquest sentit va assegurar que en aquest moment ’el món sencer està pendent de la gastronomia de Catalunya’. A l’últim, va repassar la història del seu restaurant, el Sant Pau, que compleix ara vint-i-cinc anys. En va destacar que s’hi treballa ’en la cuina del plaer i en la cuina que defensa la salut, perquè tenim una herència cultural sàvia en sabors i en salut’.

Foto: Parlament de Catalunya

Comparteix aquesta pàgina: