Notícies

Concert a la Llar d'Infants dins el projecte de recerca “Paisatges Sonors”

divendres, 15 Gener, 2016

El passat dilluns 11 de gener, vàrem iniciar el primer dia de retorn a la llar després de les vacances de Nadal, amb un concert en directe de la mà d’en Joan Manuel Chouciño i dins del projecte de recerca “Paisatges Sonors”, un projecte que sorgeix com a desig d’aprofundir en les possibilitats sonores i musicals en la Llar d’Infants.
El nostre desig en aquest projecte és escoltar com les nenes i nens de 0 a 3 anys investiguen lliure i intencionalment els matisos del seu entorn sonor des de la seva pròpia cultura d’infància. No ens interessa ensenyar als nens i nenes música, sinó interpretar i comprendre les seves formes complexes d’entendre el món sonor.
Amb aquesta mirada, es va oferir aquest concert per a ésser gaudit a primera hora en obrir les portes de la Llar, perquè volem concebre l’experiència de sentir música en viu com quelcom que pot donar-se dins de la quotidianitat més propera, tant pels infants com per les seves famílies: junts i juntes en comunitat.
Ha estat una oportunitat de viure situacions extraordinàries en un dia habitual, a nivell d’experiència musical per una banda, però sobre tot, per poder observar les formes diferents d’escolta i de relació dels infants d’una manera lliure i genuïna.
 
Rocío Galindo
Directora de la Llar d'Infants Pi del Soldat

 

La Llar d'Infants mostra en un vídeo la seva pedagogia innovadora

dilluns, 23 Novembre, 2015

El passat 14 de novembre la Llar d’Infants Municipal Pi del Soldat va presentar el documental “Vivint el procés de familiarització”, un vídeo sobre com es viu el procés d’entrada a un centre escolar obert a les famílies i sense límit horari.

El treball es construeix amb el testimoni de diferents famílies que narren com han viscut o estan vivint aquesta etapa, acompanyant amb llibertat els seus fills i filles en els moments que desitgen. També es recull el testimoni de l’equip educatiu i de com han viscut el canvi: Des del que es coneixia com a procés d'“adaptació”, amb limitacions horàries i restringit a la primera entrada; fins a esdevenir una llar plenament oberta a les famílies, amb horaris lliures i al llarg de tot el curs.
La presentació, que es va fer a la Sala Ainaud de Lasarte i emmarcada dins de la V Fira de la Tardor, va ser a càrrec de la regidora d’Ensenyament, Marta Romà, i la directora de Llar d’Infants, Rocío Galindo. Marta Romà va definir la iniciativa com una de les més revolucionàries que ha viscut la Llar d’Infants municipal i va manifestar la seva ferma aposta per la innovació pedagògica com a eina educativa. 
Rocío Galindo va explicar com, en incorporar-se el 2014 a l’equip de la Llar, proposa una revisió profunda de la pràctica que es portava al centre, i va agrair l’esforç de l'equip educatiu per obrir-se al canvi. Va assenyalar la importància de portar a la pràctica els aspectes pedagògics i va aportar la idea de la llar com una comunitat on tothom, infants, famílies i personal, té dret a sentir-se partícip. L’acte va acabar amb la celebració popular d’una arrossada organitzada per l’AMPA.

 

La llar d'infants presenta a Pamplona un documental realitzat en col·laboració amb dues escoles navarreses

dilluns, 30 Març, 2015

La llar d'infants Pi del Soldat ha iniciat el present curs un projecte d'investigació, en col·laboració amb dues escoles infantils de Pamplona, relacionat amb la sonoritat i la infància. Avui es fa una primera presentació del documental a Pamplona, amb la participació de l'alcaldessa, Montserrat Garrido, l'assessor del projecte, el músic i musicòleg Joan Manuel Chouciño, i tot l'equip educatiu de la llar.

Les escoles infantils municipals de Mendebaldea i Printzearen Harresi/Fuerte Príncipe presenten avui un documental amb un treball sobre el llenguatge musical. La projecció ‘Paisajes sonoros/ Pasaia Soinuduak’, acompanyada d'una taula rodona, tindrà lloc aquesta tarda a l'Escola especial de Música Joaquín Maya. En aquesta cinta es presenta el treball de recerca que estan portant les dues escoles infantils municipals juntament amb la llar d'infants de Sant Pol sobre les possibilitats del llenguatge musical en menors de 0 a 3 anys.

La presentació, dirigida principalment a professionals de l'Educació Infantil i persones interessades en temes educatius i musicals, serà introduïda pel gerent de l'Organisme Autònom de les Escoles Infantils de Pamplona, José Carlos de la Dehesa; la directora de l'Escola especial de Música Joaquín Maya, María Arratíbel; i l'alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido. El documental vol mostrar videogràficament com els menors d'aquestes edats experimenten les vivències sonores i les formes genuïnes que tenen d'escoltar i de crear ambients acústics.

El treball serà presentat per la professora de l'Escola especial de Música Joaquín Maya, Mónica Sánchez; l'educadora de l'Escola Infantil municipal Printzearen Harresi/Fuerte Príncipe, Isabel Puy; l'educadora de l'Escola Infantil municipal Mendebaldea, Marta Lana; el músic i musicòleg de Barcelona, Joan Manuel Chouciño; el coordinador dels Tallers d'Expressió de les EIM de Pamplona, investigador i impulsor del projecte, Alfredo Hoyuelos i la directora de la Llar d’infants Pi del Soldat de Sant Pol de Mar, Rocío Galindo.

 


LA NOSTRA LLAR: UN ESPAI D’INTERCANVI PEDAGÒGIC I CULTURAL 03/02/15
 
La nostra llar és un centre acollidor d’estudiants en pràctiques. Actualment estem acollint a tres estudiants franceses que venen a fer la seva estada de pràctica a través del programa “ERASMUS +”

“Este nuevo programa se centra en el aprendizaje formal e informal más allá de las fronteras de la UE, con una clara vocación de internacionalización abriéndose a terceros países con el objetivo de mejorar las capacidades educativas y formativas de las personas para la empleabilidad de estudiantes, profesorado y trabajadores y trabajadoras.”

Ministeri d’Educació i Ciència (MEC)
Podreu trobar més informació a la pàgina: http://www.oapee.es/oapee/inicio/ErasmusPlus.html
 

Totes tres són estudiants amb experiència en l’àmbit d’educació d’escola bressol i en l’àmbit d’educació infantil i primària.

Estem convençudes que l’intercanvi professional i formatiu amb persones d’altres països ens enriqueix cultural i professionalment i també a nivell lingüístic i personal a tots/es.

Pels infants creiem que també serà una experiència molt positiva, ja que ells estaran amb les seves educadores de referència i aquestes estudiants representaran una novetat i una riquesa, sempre respectant la seva dinàmica i el seu espai.

Elles faran una jornada sencera a l’escola i amb les nostres pautes d’acompanyament respectuós als nens/es que els explicarem en una presentació de benvinguda amb un intèrpret el primer dia, entendran quines són les bases del nostre projecte educatiu. També anirem fent un seguiment dia a dia de les pràctiques.

Atentament,
Equip de la llar

Comparteix aquesta pàgina: