Ajuntament de Sant Pol de Mar
Agenda

Us convidem a la inauguració de l'exposició UNA NOVA FÍSICA PER EXPLICAR LA MATÈRIA, una revisió en perspectiva de gènere a la col·lecció del Museu de Pintura de Sant Pol, a càrrec d'Anna Llopis i Mercis Rossetti.

La matèria o matèria bariònica, com s'anomena en cosmologia, correspon només al 5% de l'univers. La resta s'acompanyen d'un adjectiu que no els fa justícia, la matèria i l'energia fosca.

En sabem poc de l'altre 27% de matèria de l'univers. Encara menys del 68% d'energia restant. Tot just comencem a comprendre que, tot i no poder veure la matèria fosca, si som capaços de percebre els seus efectes.

L'exposició s'estructura en dues parts. La primera part té com a objectiu destacar i valorar a les dones artistes que formen part del fons del Museu. Si bé és cert que aquest tipus d'exposicions plantegen el perill de ser un recurs fàcil basat en la segregació d'exposicions col·lectives d'artistes dones, no hem de passar per alt la capacitat de l'art de visibilitzar i trencar amb l'imaginari patriarcal dominant.

La segona part de l'exposició adopta un format instal·latiu i crític, denunciant les problemàtiques referides als espais físics que ocupen els artistes homes a les parets, fons, i col·leccions dels museus i principals centres d'art.

A la mostra hi participen: Tura Sanglas, Alba Sauleda, Mariona Armengol, Maria Girona, Concha Ibañez, Jo Milne, Dominica Sanchez, Josefa Tolrà, Francesca Llopis, Eulàlia Valldosera, Soledad Sevilla, Amor Estadella, Montserrat Sauleda, Maria Fiter, Cristina Pastó, Emilia Xargay, Teresa Villarubias, Carme Aiguadé, Gina Gimenez.