Ajuntament de Sant Pol de Mar
Notícies

   

Aquest dimarts a la tarda es va localitzar una llanxa embarrancada a la platja de Can Villar que s'ha confirmat com a embarcació utilitzada per al transport de droga per via marítima.

Es tracta d'una embarcació d'uns 13 metres d'eslora amb espai per a quatre tripulants i es va localitzar sense cap tipus de càrrega ni combustible. Per l'estat en què s'ha trobat, fonts policials apunten que dos dels tres motors es van avariar durant la travessada i que els seus ocupants van traslladar la càrrega i el combustible a una altra embarcació, i van intentar sense èxit enfonsar la llanxa, que hauria arribat arrossegada pel mar fins a la platja de Sant Pol.

Efectius de la Policia Local es van desplaçar fins al punt de la platja on es va localitzar la narcollanxa i la Guàrdia Civil s'ha fet càrrec de la investigació del cas. La seva retirada està prevista per aquest dimecres al matí, quan una embarcació de la Prefectura de Costes la remolcarà fins a un port proper per posar-la a disposició judicial. (NOTA: a 30/3/2023, l'embarcació segueix a la platja a l'espera que la Guàrdia Civil localitzi un espai on dipositar-la)

Una troballa d'aquest tipus no és la primera que es produeix a la costa de la comarca i torna a posar de manifest que el Maresme ha esdevingut una porta d'entrada del tràfic d'haixix, des d'on es distribueix a altres punts de l'Estat i d'Europa.

Publicació 29.03.2023