Obrir/tancar men˙

Ajuntament de Sant Pol de Mar

TrÓmits
Obrir/tancar men˙ lateral
Comunicaciˇ prŔvia d'instalĚlaciˇ d'autoconsum de panells solars fotovoltaics
 • L'Ordenança reguladora per a la instal·lació d'autoconsum de panells solars d'energia fotovoltaica de Sant Pol de Mar estableix una regulació municipal que incentiva la implantació de les instal·lacions d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica en l'àmbit municipal i permet el desenvolupament de la generació elèctrica distribuïda en tot el territori, tot transformant a la vegada el model econòmic relacionat amb la generació elèctrica cap a un de més sostenible i ecològic. I això oferint claredat en els requisits necessaris per la tramitació de les llicències urbanístiques a tal efecte i, simultàniament, preveient bonificacions en l'àmbit impositiu municipal, concretament en l'Impost sobre Béns Immobles i en l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres.

  Objecte i àmbit d'aplicació

  1. L'objecte de la present Ordenança és la regulació del règim d'intervenció municipal sobre les instal·lacions d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica que s'executen en béns immobles, i les mesures tributàries corresponents que permetin la seva incentivació.

  2. El contingut de la present Ordenança serà d'aplicació a les instal·lacions d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica que s'ubiquin en qualsevol bé immoble situat al terme municipal de Sant Pol de Mar

  Càlcul de l'import que s'ha d'abonar amb la presentació de comunicació previa d'instal·lacions fotovoltaiques (en aplicació dels articles 4 i 10 de l'Ordenança per a la promoció de les instal·lacions d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica en el municipi de Sant Pol de Mar).

  • Taxa llicència urbanística de l'1,14% del pressupost de la instal·lació (sense IVA) amb un mínim de 32,65 € (segons Ordenança Fiscal núm. 20).
  • ICIO del 4% del pressupost de la instal·lació (sense IVA)*

  Pagament per mitjà de transferència bancària a les oficines dels següents establiments i entitats col·laboradores, en el compte obert a nom de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar:
  "SANTANDER":  ES54 0049 3796 4720 1401 8996
  "BANC BILBAO VIZCAYA":  ES42 0182 6035 4102 0000 3481
  "La CAIXA" Codi entitat: 0367444

  *Si es desitja sol·licitar alguna bonificació aplicable, s'ha de sol·licitar en la instància i abonar l'import amb la mateixa aplicada, segons aplicació de l'article 6è punt 5 de l'Ordenança Fiscal núm. 5 de Sant Pol de Mar.

   

 • Persona de contacte
  Marta Frigola
 • Correu electr˛nic
 • Qui el pot demanar
  La persona interessada o afectada pel trÓmit. Un/a representant degudament autoritzat/da.
 • Quan es pot solĚlicitar
  En qualsevol moment de l'any.
 • Documentaciˇ a aportar

  a) Model normalitzat de comunicaciˇ prŔvia (veure documents adjunts al peu de pÓgina))
  b) Declaraciˇ responsable de l'empresa instalĚladora (veure document adjunt al peu de pÓgina)
  c) Mem˛ria tŔcnica de la instalĚlaciˇ, amb els continguts mÝnims que s'especifiquen al document adjunt al peu de la pÓgina.
  d) Pressupost detallat de la instalĚlaciˇ. El valor final d'aquest pressupost (sense IVA) serÓ la base imposable per al cÓlcul de l'impost sobre construccions i obres (ICIO).
  e) Justificants de pagament de l'impost sobre construccions i obres (ICIO) i la taxa de serveis urbanÝstics.

 • Quan es dˇna resposta
  Si en el termini d'un mes, a comptar des de la presentaciˇ de la documentaciˇ prŔvia, l'Ajuntament no manifesta de manera motivada la disconformitat, l'actuaciˇ comunicada quedarÓ legitimada i podrÓ realitzar-se sempre que sigui conforme a la normativa aplicable; per˛ si, al contrari, l'Ajuntament requereix al titular per esmenar deficiŔncies o per la seva adaptaciˇ a la normativa aplicable, el c˛mput del termini assenyalat per la seva legitimaciˇ se suspendrÓ.
 • Cost de tramitaciˇ
  El que determini l'Ordenanša Fiscal n˙m. 5 (amb bonificaciˇ del 95%), aixÝ com l'Ordenanša Fiscal n˙m. 20 de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar
 • Presencialment

  OFICINES MUNICIPALS 
  Plaša de la Vila, 1
  08395 St. Pol de Mar. 
  Tel: 93.760.04.51
  Fax: 93.760.13.52

  De dilluns a divendres de 9h a 14h (i els dissabtes de 10h a 13h, excepte el mes d'agost)

Publicaciˇ 10.05.2021
Versiˇ per imprimir
Pujar al principi de la pÓgina