Ajuntament de Sant Pol de Mar
Agenda

El dijous 16 de maig a dos quarts de vuit del vespre s'inaugura a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac l'exposició Nocturn Diürn, comissariada per Perejaume i amb peces del fons del Museu de Pintura de Sant Pol, ampliant l'exposició que es va fer a Sant Pol fa anys.
Hi ha servei d'autocar gratuït, des de Sant Pol, sortint a les 18:45 de la plaça de l'hotel i tornant des de Caldetes a les 21h. Cal reservar plaça a la Fundació: 93 791 48 18 o enviar un mail a santpolmuseu@gmail.com

Nocturn diürn. Sant Pol de Mar. 1911-1980


Del 16 de maig al 26 de setembre de 2013

La mostra inclou obres de Pablo Picasso, Adrià Gual, Nicolau Raurich, Miquel Campeny, Benet Martorell, Joaquim Pou, Ignasi Mas i Joan Vila.
L'objectiu de l'exposició és mostrar el context d'un moment molt marcat per l'arribada el 1911 de Nicolau Raurich a Sant Pol de Mar i per les successives estades fins l'any 1933. A resultes d'aquest fet, una sèrie d'autors santpolencs, van pintar diferents nocturns posant en pràctica el que després, en el camp cinematogràfic, es coneix com 'la nit americana'. Això és, tenyir de blau un paisatge pintat de dia.
Perejaume ha collit i recreat tot això de primera mà. L'exposició de fet il·lustra dos textos seus -que publiquem en un llibre-: l'un sobre els nocturnistes de l'any onze, i l'altre sobre 'la memòria assolellada' de l'Avi Vila que, tot i ser de la mateixa generació dels nocturnistes, no va començar a pintar fins l'any 1971, als 82 anys, i ho va fer fins al seu darrer any de vida, 1980.