Ajuntament de Sant Pol de Mar
Agenda

LLOC: Centre Cultural i d'Esbarjo
Compra d'entrades aquí.

El Cineclub Akira projecta Z, thriller polític de producció francoalgeriana que va ser rodat el 1969 pel director grec Costa-Gavras. La pel·lícula, basada en la novel·la homònima de Vasilis Vasilikós, descriu la tensa i confusa cadena d'esdeveniments polítics, socials i institucionals que se succeeixen després de l'assassinat del polític i pacifista Grigorius Lambrakis, perpetrat el 1963.

A base d'un punyent humor negre i d'una sàtira no menys contundent, amb Z el cineasta Costa-Gavras posa al punt de mira l'enrarit clima polític de la Grècia dels anys 60, que té com a colofó el cop d'Estat de l'any 1967.

Tindrem com a convidat l'Ernesto Pascual, politòleg, expert en política internacional i professor de Ciència Política a la UOC. Abans de la pel·lícula, presentarem la biografia del director per tenir present el context del film i entendre la seva obra i mirada cinematogràfica (recolzat amb diapositives). Un cop finalitzada la projecció, en el cinefòrum parlarem ampliament de "Z", desgranant tots els temes que puguin sorgir a nivell técnic i ideològic. Parlarem de Grecia, del seu context sociopolític i de la guerra freda. També parlarem del cinema social i polític com a eina transformadora i de compromís, fent un repàs a diferents autors. Com sempre, hi haurà espai per possibles sorpreses.