Ajuntament de Sant Pol de Mar
Agenda

LLOC: Plaça de l'Ajuntament / Pati de Ca l'Arturo

Autodefensa feminista de Karen Konkle

Moltes dones han pres una decisió: «Ja em defenso jo». I per això, les classes d'autodefensa femenina augmenten per tot arreu, per ensenyar tècniques d'un ventall d'arts marcials i altres recursos (percepció, respiració, actitud, etc.) amb els quals afrontar les situacions de violència latent o explícita.

Aquest llibre tracta l'autodefensa en tot el seu abast, incloent-hi la gestió de les emocions, l'espai personal, la comunicació i el conflicte físic, a més del marc social en què la violència es produeix. També afronta la relació entre la ment i el cos, i la utilitat dels fonaments del mindfulness per a l'autodefensa, a més de proporcionar tècniques concretes per a la comunicació verbal.

La seva estructura proporciona informació i pautes comprensibles per millorar la gestió de tots els aspectes de l'autodefensa. Al costat de la seva faceta pràctica, el llibre no defuig la presa d'una postura sustentada principalment en que no té cabuda culpabilitzar les víctimes de la violència ni tampoc amagar els mecanismes socials de la violència de gènere.