Ajuntament de Sant Pol de Mar
Agenda

Dilluns 21 de desembre
Festival de curtmetratges coordinat per Barbara Destefanis
HORA: A les 7 de la tarda
LLOC: Museu de Pintura (Plaça de la Vila, 1)
ACTIVITAT GRATUÏTA

EL DIA MÉS CURT, un homenatge al curtmetratge que se celebra a molts països del món en ocasió del dia més curt del any, arriba per segona vegada a Sant Pol de Mar. Una excel·lent mostra de la programació de l'ultima edició del BCN SPORTS FILM FESTIVAL -festival internacional de cinema esportiu que se celebra al maig a la ciutat de Barcelona-  aproparà grans i petits als valors de l'esport. L'esport com element cultural universal es converteix, als set curtmetratges seleccionats, en motiu inspirador de verdaderes obres d'art on la creativitat s'uneix a un magistral domini de la tècnica.

La presentació de la sessió serà a càrrec de Barbara Destefanis, responsable de producció del BCN Sports Film Festival i directora de Nikita Events - Sport&Culture, amb seu a Sant Pol de Mar.
 

PROGRAMACIÓ

AFTERGLOW
Estats Units i Canadà, 2014
11' · Vídeo promocional · Esquí
Direcció: Nick Waggoner i Mike Brown
Producció: Zac Ramras i Mike Brown (Sweetgrass Productions)
Bellesa, misteri i els quatre millors esquiadors acrobàtics del món. Afterglow ens ofereix aquesta potent barreja amb unes escenes gravades íntegrament durant la nit a la Colúmbia Britànica i Alaska.
 
BAGHDAD MESSI
Bèlgica, 2013
15'30'' · Ficció · Futbol
Direcció: Sahim Omar Kalifa
Producció: Hendrik Verthé
Iraq, 2009. El petit Hamoudi de 10 anys està obsessionat pel futbol. Com tothom, ell i els seus amics esperen amb delit la final de la Lliga de Campions entre el FC Barcelona i el Manchester United: l'anhelat duel entre Messi i Ronaldo. Però, tot d'un plegat, la televisió d'en Hamoudi s'espatlla...
 
LE GRAND ÉCART
Suïssa, 2013
7' · Ficció · Rugbi i dansa
Direcció: Raphael Halloran
Producció: Raphael Halloran
Un jugador de rugbi s'enamora d'una coreògrafa. Només té una manera d'impressionar-la: presentant-se a un càsting de dansa.

LE SKATE MODERNE / THE MODERN SKATEBOARDING
França, 2014
6'42'' · Documental · Skate
Direcció: Antoine Besse
Producció: Kloud Box
Entre la ficció i el documental, Le skate moderne segueix sigil·losament una banda d'agricultors-patinadors pels racons més remots de la Dordonya.
 
MALY COUSTEAU
THE LITTLE COUSTEAU

República Txeca, 2013
8'05'' · Animació · Immersió
Direcció: Jakub Kouril
Producció: Bara Prikaska
Aquest curt d'animació, sobre un noi en una ciutat coberta de neu que somnia aventures al mar, és un homenatge a Jacques Cousteau.
 
ICEFALL
Suïssa, 2013
4' · Documental · Escalada en gel
Direcció: Joseph Areddy
Producció: Kate Spice (Mammut)
Llum i foscor. Aigua i gel. En Dani Arnold i l'Stefan Siegrist, juntament amb d'altres destacats esportistes, escalen de nit cascades gelades il·luminades amb colors. Una aventura molt poc freqüent filmada a la bellesa desèrtica de les cascades de gel de Noruega.
 
CYCLOPÈDES
Suïssa, 2014
4'38'' · Animació · Ciclisme
Direcció: Mathieu Epiney
Producció: Mathieu Epiney
A començaments del segle XX, fer cinema i practicar el ciclisme eren dues aventures ben diferents. A través de subtítols i música de pianola, Cyclopèdes reprodueix l'estètica d'aquestes pel·lícules primitives i ens mostra com podien haver estat les curses de l'època: plenes de drama i de comèdia.