X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
ERC, la força més votada a Sant Pol en aquestes eleccions generals

La jornada electoral ha estat marcada per l'alta participació ciutadana a la població i a la resta de l'estat espanyol.

En aquestes darreres eleccions generals el partit polític que ha obtingut un major número de vots a Sant Pol de Mar ha estat Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Amb 1.160 vots, el que suposa un 36'52% del total escrutat, els d'esquerra han quedat en primera posició al nostre municipi, una situació que també s'ha donat en tres de les quatre províncies catalanes (Girona, Lleida i Tarragona). En segon lloc, amb 782 vots els seguirien Junts per Catalunya, obtenint el 24'62% de les paperetes. El partit socialista n'hauria aconseguit 361 vots a Sant Pol en aquests comicis generals i En Comú Podem 301. Per la seva banda, el Front Republicà ha obtingut 187 vots al seu favor i Ciutadans 199.

Aquest 28 d'abril, Sant Pol ha augmentat considerablement el seu índex de participació en unes eleccions generals. Concretament, 3.176 persones  han exercit el seu dret de vot, el que suposa un 82'94% de la seva població censada (3.829), un 12% més que en les darreres eleccions generals celebrades durant el 2015. Tot i que la jornada electoral ha transcorregut sense cap incidència remarcable, les llargues cues s'ha deixat veure a la majoria de poblacions catalanes. A les 14:00 hores, 1.719 votants ja s'havien pronunciat en les urnes santpolenques i, quatre hores més tard, a les 18:00 hores, era el 68'47% de la població santpolenca la que havia votat. Les votacions s'han realitzat a la sala Ainaud de Lasarte i a la Biblioteca Can Coromines.

A les 8 del vespre es tancaven els col·legis electorals. Un cop tancades les portes, s'ha procedit al recompte de vots. Tal i com marca la Llei Orgànica del Règim Electoral, aquest ha estat públic, en veu alta i amb la presència dels partits polítics. Qui presidia cada mesa s'ha encarregat de treure els sobres un a un i llegir el nom de la candidatura davant dels vocals, els interventors i els apoderats, que han estat designats abans per cada partit. Un cop s'ha acabat el recompte, s'ha hagut de comprovar que el número total de sobres coincidia amb el de votants assignats a cada mesa. A continuació, sempre i quan no hi hagués cap protesta o reclamació, la presidència anunciava en veu alta els resultats.

Les paperetes trencades o retallades, amb missatges o estampetes s'han considerat vots nuls, concretament han estat 9. Tanmateix, els sobres modificats o amb més d'una papereta no s'han comptabilitzat.  Pel que fa als vots en blanc, aquests han estat un total de 14.
Arxiu extern

 

PARTITNÚMERO DE VOTS A SANT POL
PSC-PSOE361
ERC1160
JxCAT782
Cs199
PP76
PCTC2
FRONT REPUBLICÀ187
IZQP1
PCPC1
PACMA35
En Comú Podem301
CONVERGENTS2
RECORTES CERO-GV5
VOX41
Nuls9
En Blanc14

 
 

Temes relacionats
Publicació 29.04.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina