X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La llar d'infants Pi del Soldat presenta el seu projecte «Paisatges Sonors i la Sala d'Audició»

El centre educatiu compartirà aquest divendres el seu procés d'indagació sobre àmbits sonors i moviment lliure desenvolupat durant tres anys.

El centre d'educació infantil municipal Pi del Soldat té previst donar a conèixer aquest divendres 8 de febrer al Centre Cultural i d'Esbarjo del municipi el seu treball de recerca anomenat «Paisatges Sonors i la Sala d'Audició. Recerca en àmbits sonors i de moviment lliure», on es reflexiona sobre algunes qüestions relacionades amb l'audició com una experiència física, corporal, dinàmica i estètica.

En aquesta recerca, els infants són els protagonistes indiscutibles perquè el treball d'investigació i d'anàlisi s'enfoca en aquest col·lectiu i en les dimensions relacionals, ètiques i pedagògiques del joc entre sonoritat i moviment lliure. Una experiència concebuda dins de la vida quotidiana, en coherència al projecte educatiu de centre, i sense separació. Les sessions analitzades són vives i el diàleg dels artistes (músic i ballarí professionals) i els infants s'ajusta a allò que en sinèrgia perceben junts des del punt de vista comunicatiu i relacional de forma global.

Col·laboracions transdisciplinars

El nou projecte que es presentarà aquest divendres s'ha desenvolupat en col·laboració amb l'Escola Infantil «Printzearen Harresi» (Pamplona-Iruña), un centre que també va participar en l'anterior projecte «Paisatges Sonors», iniciat al 2014 i que aprofundia documentalment sobre les possibilitats sonores i musicals a la Llar d'Infants des de la cultura de la infància.

La llar d'infants Pi del Soldat compta des del 2014 amb l'assessorament del músic i musicòleg Joan Manuel Chouciño i amb el ballarí i coreògraf Antonio Izquierdo, que es va incorporar com co-assessor al 2016. Es tracta d'una recerca coordinada des del grup de recerca FODIP (Formació Docent i innovació Pedagògica) de la Universitat de Barcelona, amb la supervisió de la Dra. Teresa Godall.

Tothom qui tingui interès en conèixer aquest treball de recerca podrà assistir a la seva presentació, que tindrà lloc a partir de les 17:30 al Centre Cultural i d'Esbarjo de Sant Pol de Mar (C/Consolat del Mar,65) aquest divendres. L'entrada és gratuïta, inclourà un pica-pica i serà oberta a tothom, només cal confirmar assistència al correu: elpidelsoldat@santpol.cat

Adjunt trobareu el vídeo enregistrat pel programa DEUWATTS de Betevé a la llar d'infants Pi del Soldat  sobre "Cos i moviment» . Aquestes recullen l'enfocament principal de la recerca que es presentarà aquest divendres.
 

×  
Projecte "Cos i moviment" de la llar d'infants Pi del Soldat Projecte "Cos i moviment" de la llar d'infants Pi del Soldat

Temes relacionats
Publicació 06.02.2019
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina