Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Banc dels Aliments necessita voluntariat per al Gran Recapte 2018

Enguany la campanya es durà a terme a Sant Pol durant tres dies, a diferència d'altres poblacions on només en faran dos.

El proper 30 de novembre, 1 i 2 de desembre el Gran Recapte arribarà a la seva desena edició. Al llarg d'aquests anys, més de 130 mil persones s'han sumat a una de les mobilitzacions solidàries més remarcables de Catalunya com a voluntàries, recaptant més de 26 milions de quilos d'aliments. Uns resultats que seguiran creixent aquest 2018 gràcies a la solidaritat de moltes persones.

Abans que no arribi aquesta data però, el Banc dels Aliments de Catalunya ja està fent una crida a la ciutadania per a que hi col·labori de nou com a voluntària donant el seu suport en els punts de recollida adherits a la campanya. Per formar part d'aquestes jornades solidàries, tothom qui vulgui participar ja es pot registrar a la plana web www.granrecapte.com. En aquesta adreça trobareu un senzill formulari on podreu escollir un dels tres establiments santpolencs que participaran a les jornades (Sorli Discau, Bon Àrea i Supermercat Coaliment), així com el torn que millor us convingui (de 9:00 a 13:00, de 13:00 a 17:00 o de 17:00 a 21:00 hores).

Tones de solidaritat

El Gran Recapte d'Aliments a Catalunya és una campanya de recollida d'aliments bàsics per aconseguir que les persones més necessitades del nostre entorn rebin ajuda alimentària. Actualment, a Catalunya es calcula que un 20% de la població viu en situació de pobresa. La passada campanya, el Gran Recapte d'Aliments va recollir  4.656.000 quilograms en més de 2.500 punts de recollida i va comptar amb l'ajuda de més de 30.000 voluntaris. En el cas de Sant Pol de Mar, es van aconseguir més de 5 tones d'aliments gràcies a l'ajuda d'una seixantena de voluntaris i voluntàries del municipi, així com a la solidaritat que van demostrar diverses persones amb les seves aportacions.

Els Bancs dels Aliments són organitzacions independents, apolítiques, aconfessionals i sense ànim de lucre, que tenen com a objectius principals lluitar contra el malbaratament alimentari recuperant excedents per rebaixar així  la pobresa. Sota els principis d'actuació de la gratuïtat, la qualitat dels aliments i el suport a les entitats socials, els Bancs dels Aliments no distribueixen els aliments de forma directa als seus usuaris i usuàries, sinó que proveeixen d'aliments a la xarxa d'entitats d'iniciativa social, qui els reparteix a les persones en situació de vulnerabilitat.

Si necessiteu més informació relacionada amb aquesta campanya solidària, podeu posar-vos en contacte amb el coordinador del Gran Recapte a Sant Pol de Mar, el Sr. Joaquim Costa (Telèfon: 649 85 20 74 - quimcatalonia@hotmail.com)

Publicació 13.11.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina