X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El desplegament de la fibra òptica arriba al 75% de la seva execució total

Molt probablement la setmana vinent gran part del nucli urbà es podrà connectar amb aquesta tecnologia.
 
Els treballs per implantar la fibra òptica al municipi ja estan possibilitant que tres quartes parts de la població puguin disposar de connexió ràpida a la xarxa. Recentment, una de les empreses que estan desplegant aquesta tecnologia a la població, Telefónica, s'ha posat en contacte amb els Serveis Tècnics de l'Ajuntament de Sant Pol de Mar per comunicar que el 75% del projecte de desplegament ja està executat.
 
De la totalitat del projecte d'implantació de la fibra al municipi, només resta una quarta part perquè, entre d'altres causes, en alguns trams dels carrers Verge de Montserrat i Pau Simón no s'han aconseguit les autoritzacions d'alguns propietaris de la zona, el que està impossibilitant que les empreses de telecomunicacions puguin passar amb normalitat el cablejat a les finques contigües i finalitzin la instal·lació prevista. En aquest aspecte, la col·laboració ciutadana és crucial.
 
Tramitacions pendents
 
Dins de les actuacions previstes per implantar la fibra durant aquest 2018 a Sant Pol, encara resten pendents Can Villar i el carrer Nou. Ambdues zones a hores d'ara no compten amb la xarxa instal·lada perquè Telefònica està tramitant llicències relacionades amb el desplegament en aquests punts de la població, zones on l'empresa està portant la gestió. De cares al 2019, està previst que al gener de l'any vinent comencin les actuacions a les urbanitzacions de March Pastor, Bon Repòs, Roques Blanques i Jardins de Sant Pol.
 
Segons va anunciar Orange a la reunió informativa del passat mes de març, on es va detallar el projecte, amb el desplegament de la fibra a Sant Pol més de 3.600 llars i negocis santpolencs podran gaudir dels avantatges d'aquesta tecnologia. Un cop finalitzi la resta del desplegament, Orange ha arribat a un acord amb Mas Móvil per distribuir-se comercialment la zona, de la mateixa manera que Telefónica ho està fent amb Vodafone.
Publicació 15.10.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina