X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
L'Alcaldessa i altres batlles catalans denuncien davant de l'ONU la persecució judicial

L'ACM i l'AMI van organitzar aquesta setmana una visita d'estudi sobre «democràcia directa» a Suïssa.

A principis d'aquesta setmana, l'Alcaldessa de Sant Pol de Mar, Montserrat Garrido, i el regidor d'Urbanisme, Comunicació i Noves Tecnologies, Xavier Catarineu, es van desplaçar fins a la seu de les Nacions Unides, situada a Ginebra, acompanyats d'una delegació d'alcaldes, alcaldesses i representants municipals catalans. El motiu de la visita era denunciar formalment la persecució judicial que estan patint molts  representants locals després de donar suport al referèndum de l'1-O. 

Durant els tres dies que va durar la visita, els representants polítics desplaçats es van reunir amb dos responsables de l'Oficina de l'Alt Comissariat de les Nacions Unides pels Drets Humans, Yulia Babuzhina i Marc Bojanic, per exposar públicament la persecució judicial espanyola a la que estan sent sotmesos per estar a favor del referèndum. El programa de la visita també incloïa un sopar amb polítics suïssos interessats en el cas català i una trobada amb l'Alcalde de Ginebra i el de Berna.

Retrobament a l'exili

El viatge a Suïssa també ha servit per reunir-se amb dues polítiques catalanes exiliades al país europeu. La secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel, van rebre el suport i la solidaritat del món local mitjançant els batlles desplaçats. Fa mesos que Rovira i Gabriel estan exiliades en aquest país neutral pel seu processament.

Recordem que durant aquests darrers mesos, més de 700 representants municipals han estat investigats i denunciats pel Fiscal General, de la mateixa manera que s'ha interposat una querella judicial als presidents de l'Associació Catalana de Municipis i de l'Associació de Municipis per Ia Independència, acusats de delictes de prevaricació, malversació i desobediència.

Temes relacionats
Publicació 21.09.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina