X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Diputat d'Ensenyament, Rafael Homet, s'interessa pel projecte educatiu de la llar d'infants

Homet va visitar Sant Pol divendres passat amb la intenció de conèixer els pilars conceptuals d'aquest centre santpolenc.
 
La llar d'infants Pi del Soldat va rebre la setmana passada la visita institucional del Diputat d'Ensenyament, Rafael Homet, qui va estar acompanyat per l'Alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, i la Regidora d'Ensenyament del municipi, Marta Romà. Tots 3 van poder recórrer el centre de la mà de la seva directora, Rocío Galindo, qui els va explicar  els diferents valors que sustenten aquesta llar d'infants municipal. 
 
Durant la visita, Galindo va mostrar les diferents estances que conformen l'edifici, així com també va exposar un dels conceptes principals que donen sentit a l'escola, el de  comunitat educativa. Gràcies a aquesta perspectiva, les famílies participants en el projecte senten el centre com un lloc on pertanyen i no es veuen sotmeses a restriccions horàries per poder visitar els seus infants. Un espai educatiu dedicat a la primera infància que s'ha construït a partir de les relacions humanes de qualitat, totes elles vetllades institucionalment des de la Regidoria d'Ensenyament santpolenca.
 
Una altra de les particularitats del centre que també va destacar la directora durant la trobada amb el diputat va ser la parella educativa, com una aposta cultural i organitzativa per a la construcció d'un projecte en constant revisió, dialogat i co-construït entre les famílies i el mateix centre. Pel que fa als valors, Rafael Homet va poder conèixer els fonaments amb els que es treballa diàriament a la llar, tots ells basats en la cura i l'escolta de la individualitat per davant de la idea de col·lectivitat. A posteriori, el personal implicat també realitza una elaborada tasca on es recull de manera sistemàtica observacions del procés educatiu de l'alumnat, fet que es fa visible, tant per les famílies com per l'entorn, a través de la documentació pedagògica recollida.
 
El Diputat, mestre d'educació especial, va poder comprovar en primera persona que la llar d'infants Pi del Soldat és una escola on es fa recerca i es promou la innovació educativa. És per aquest motiu que el seu equip pedagògic assisteix sovint a formacions que ajuden a interpretar la infància des d'altres perspectives culturals, com ara la música o la dansa. Mostra d'aquesta perspectiva multidisciplinar va néixer la recent exposició «Paisatges sonors. Diàlegs entre infància i so», fruit de la col·laboració amb l'Escola Infantil Haur eskola Printzearen Harresi de Pamplona.

Homet també va ser informat de la inauguració de l'associació santpolenca Crisol, que tindrà lloc el proper dissabte 16 de juny, dedicada a la inclusió, on els infants i les seves famílies podran gaudir junts del valor de la diversitat. El Diputat va considerar que aquests tipus d'espais necessiten recolzament institucional pel bé comú.
 

Publicació 11.06.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina