X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
El Diputat delegat de Turisme, Miquel Forns, visita Sant Pol i els seus edificis més emblemàtics

Aquesta setmana l'Alcaldessa del municipi, Montserrat Garrido, i el Regidor de Turisme i Promoció Econòmica, Robert García, s'han reunit amb el Diputat de Turisme, Miquel Forns, i la Coordinadora de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació, Rosa Serra, per tractar diferents temes relacionats amb l'àmbit turístic.

Durant la seva visita institucional, Forns i Serra van poder passejar pel municipi acompanyats, tant de l'Alcaldessa com del Regidor, pels indrets més representatius de Sant Pol, entre ells l'Església de Sant Jaume i l'Ermita de Sant Pau, dos edificis històrics que han rebut per part de la Diputació de Barcelona recursos destinats a la seva rehabilitació i conservació.

Un d'aquests projectes executats amb èxit és la restauració i adequació de la torre i el campanar de l'Església de Sant Jaume. Una rehabilitació emmarcada dins del Programa Complementari de suport a l'economia productiva local, que ha pogut fer-se realitat gràcies a un finançament de 49.000€ que va atorgar la Xarxa de governs locals 2012-2015 de la Diputació de Barcelona.  Així mateix, el consistori santpolenc va fer una aportació superior a 12.500€, el que va comportar una inversió total aproximada de 62.000€.

En el cas de l'Ermita de Sant Pau, l'Ajuntament de Sant Pol va demanar a la Diputació de Barcelona, a finals de 2014, una sèrie de recursos tècnics per poder estudiar la seva rehabilitació i garantir així la supervivència d'aquest edifici. Després que aquesta institució aprovés el finançament dels 6 estudis sol·licitats, entre ells el d'estabilitat estructural o el de caracterització dels revestiments, ara l'Ajuntament de Sant Pol ha demanat una línia de suport per a «Edificis singulars i elements patrimonials» que el Programa complementari de reforma i millora d'equipaments locals posa a l'abast dels municipis barcelonins. Algunes de les actuacions necessàries que caldrien per fer possible aquesta rehabilitació, serien l'auscultació i control de danys de la construcció, la consolidació de la base del mur nord, la reparació dels terrats o la restauració de les façanes sud i oest de l'Ermita, entre d'altres treballs.

L'Ermita de Sant Pau, símbol del municipi de Sant Pol, està situada estratègicament damunt del turó que porta el mateix nom i data el seu origen entre els segles V i VI. Al llarg dels anys, han estat diverses les actuacions de rehabilitació que s'hi han realitzat amb l'objectiu de mantenir en les millors condicions aquest patrimoni arquitectònic de la nostra vila.
 
 

Publicació 20.03.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina