X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Inscripcions obertes per al taller gratuït d'autoprotecció, suport vital bàsic i DEA

El taller es desenvoluparà durant 4 hores a la sala Ainaud de Lasarte el proper 7 d'Abril.

L'Àrea de Sanitat de l'Ajuntament de Sant Pol us convida a participar en aquest taller que us ensenyarà els coneixements bàsics per atendre i superar situacions d'emergència. Entre els continguts que es tractaran,tothom qui assisteixi farà una introducció per la cultura de l'autoprotecció, s'estudiaran les situacions d'emergència més freqüents, s'abordarà el Suport Vital Bàsic, la reanimació cardiopulmonar, l'obstrucció de la via aèria per cos estrany, entre d'altres conceptes relacionats amb la matèria en qüestió.

Durant la mateixa sessió, l'alumnat presenciarà una demostració de Desfibril·lació Externa Automatitzada, més coneguda com a «DEA». Recordem que Sant Pol forma part del recurs de «Municipis Cardioprotegits», a través del qual el municipi va rebre al 2016 una subvenció per part de la Diputació de Barcelona amb la que es van poder instal·lar tres aparells desfibril·ladors. Un d'ells està ubicat a la Plaça de l'Hotel, més concretament al costat dels serveis, el segon a la Plaça Torrent Arrosser i l'altre el podreu trobar a la façana del Pavelló Poliesportiu. A aquests tres aparells s'ha d'afegir el DEA mòbil que ja tenia la policia municipal amb anterioritat.
  
Un dels objectius d'aquesta formació és dotar a les persones participants de les eines i recursos necessaris per identificar una situació d'emergència, saber com actuar i fer servir aquests desfibril·ladors de manera eficaç. 

La primera causa mortal al món per malaltia coronària és l'aturada cardíaca sobtada.  A Catalunya, cada dia es produeixen 10 aturades cardíaques i bona part de la població desconeix com actuar davant d'aquests casos. Més del 70% de les aturades cardíaques es deuen a una arítmia maligna anomenada fibril·lació ventricular, una anomalia tractable mitjançant una descàrrega elèctrica, sempre i quan la persona estigui adequadament formada per utilitzar els desfibril·ladors externs automàtics.
 
Si teniu interès en participar-hi, podeu formalitzar la vostra inscripció a través del correu electrònic: sanitat@santpol.cat o del telèfon: 93 760 04 51 (Ext. 1031).  El taller compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i anirà a càrrec de l'empresa Sis Prevenció-Contrafoc Formació UTE.

Temes relacionats
Publicació 15.03.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina