X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Telefónica i Orange inicien el desplegament de la fibra òptica a Sant Pol

Més d'un centenar de persones van assistir a la reunió informativa d'Orange, on va anunciar una inversió de 600.000€ per iniciar aquest nou servei.
 
L'anunci l'ha fet l'alcaldessa de Sant Pol, Montserrat Garrido, aquest dilluns a la reunió informativa que es va desenvolupar conjuntament amb Orange. En el transcurs de la reunió que ha tingut lloc a la sala Ainaud de Lasarte, Garrido ha agraït la presència dels representants d'Orange i ha assenyalat que aquesta ha estat la primera empresa interessada a implantar la fibra al municipi. Segons ha avançat Orange, haurien arribat a un acord amb Mas Móvil per distribuir-se comercialment la zona i oferir el servei amb el seu cablejat de fibra, de la mateixa manera que Telefónica ho hauria fet amb Vodafone.
 
En representació de l'operadora francesa, la Directora Territorial de Relacions Institucionals d'Orange a Cataluña, Montserrat Cereza, i el Manager Territorial del Projecte de Fibra de l'operadora a la zona nord-est de l'Estat, José Manuel Serra, han explicat detalladament el projecte amb el que més de 3.600 llars i negocis santpolencs podran gaudir dels avantatges d'aquesta tecnologia. En concret, Orange executarà properament un pla valorat en 600.000€ per poder desenvolupar la xarxa de fibra òptica a Sant Pol, a més dels 190.000€ que ha destinat al projecte del llançament dels serveis mòbils 4G.
 
Per la seva banda, el Regidor de Comunicació i Noves Tecnologies, Xavier Catarineu, ha indicat que des del 2015 l'Ajuntament ja havia iniciat les converses amb les operadores de telefonia amb llicència per desplegar fibra òptica, però que no ha estat fins ara que s'ha pogut materialitzar el projecte, donat que la implantació depenia exclusivament de les companyies i encara no tenien previst el servei al municipi. Catarineu també ha remarcat la petició que ha fet el consistori a les empreses instal·ladores per a que es respectin els edificis catalogats durant els treballs, s'eviti fer nous creuaments i es soterri el cable allà on sigui possible, per tal de preservar al màxim i seguir millorant la bellesa del paisatge urbà de Sant Pol.
 
Necessitat de permisos per desplegar la xarxa
 
Previsiblement, aquest pla es podrà impulsar de manera correcta si l'empresa aconsegueix ràpidament i sense interrupcions els permisos d'instal·lació a les finques del municipi. En aquests moments, personal de la companyia ja està passant pels domicilis de la població recollint aquesta documentació imprescindible per poder portar a terme aquest pla. En aquest sentit, els representants d'Orange han insistit en que aquesta fase del procés és de vital importància per fer realitat el desplegament d'aquest servei i van demanar a la ciutadania la seva col·laboració per deixar passar la fibra sense objeccions. Un permís que no compromet, en cap cas, a la contractació exclusiva d'una empresa ni té cap cost afegit als preus públics de servei que ofereix l'operadora a nivell estatal.
José Manuel Serra també ha aprofitat l'avinentesa per explicar que la xarxa d'Orange aprofitarà les instal·lacions de coure actuals i, pel que fa a la velocitat de la fibra que oferirà la companyia francesa, el seu representant ha indicat que molt probablement seria de 500MB simètrics.
 
Telefònica també ha emès un comunicat anunciant el seu desplegament
 
L'altra operadora que s'està desplegant a Sant Pol, Telefònica, ha emès aquest dimarts un comunicat de premsa on anuncia que el desplegament es farà durant aquest mes de març i es realitzarà principalment a la zona del polígon industrial, amb uns 300 MB simètrics. De  la mateixa manera que Orange, Telefónica actualment està recollint els permisos d'accés a les llars per dotar-les d'aquesta tecnologia. Les dues empreses coincideixen que aproximadament cap a finals d'estiu finalitzaran el desplegament, sempre i quan aconsegueixin els permisos corresponents per fer possible la instal·lació.
 
Per agilitzar aquest tràmit, Orange ha habilitat un parell de números de telèfon on la ciutadania de Sant Pol podrà demanar més informació relacionada amb la implantació de la fibra a la zona, així com també podran sol·licitar el document amb el que podran signar els permisos per agilitzar l'arribada de la fibra
  • Telèfon per aconseguir els permisos d'instal·lació i altres dades d'interès de la fibra: 635 08 57 79 (Sra. Mª Ángeles)
  • Telèfon per incidències durant la instal·lació: 900 83 40 73
 

Publicació 06.03.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina