X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Diputació de Barcelona lliura una bicicleta elèctrica al consistori per aconseguir una mobilitat més sostenible

En total, aquesta institució ha facilitat 121 bicicletes elèctriques a 74 municipis de les comarques barcelonines.

Si fa uns dies la flota de vehicles de la Policia Local augmentava gràcies a l'adquisició d'un nou cotxe híbrid per contribuir a l'eficiència energètica,  ara el cos policial i la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Pol comptaran amb una bicicleta elèctrica per realitzar trajectes curts.

Aquesta cessió de bicicletes s'emmarca dins un programa que va iniciar la Diputació de Barcelona l'any 2008 per aconseguir una mobilitat més sostenible i desenvolupar així una política d'eficiència energètica per lluitar contra el canvi climàtic. Des del 2012, totes les bicicletes que cedeix aquesta institució als municipis són elèctriques.

La implantació d'aquest programa està comportant un important estalvi per l'atmosfera, unes 650 tones anuals de CO2, així com també suposarà un notable efecte alliçonador que donarà exemple a la ciutadania del municipi.  Des de les administracions locals s'aposta per aquest tipus de transport perquè ajuda a que descendeixi la contaminació, tant acústica com atmosfèrica, alhora que resulta un element pacificador del trànsit.

Aquesta acció, discreta però significativa, és un pas més del consistori santpolenc cap a una mobilitat més sostenible. De forma paral·lela, s'està col·laborant en assolir els objectius de reducció de CO2 i eficiència energètica que el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses compromesos en el Pla d'Acció d'Energia Sostenible està portant a terme per lluitar contra el canvi climàtic.
 

Publicació 22.02.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina