X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Visita «Paisatges Sonors. Diàlegs entre infància i so». Et sorprendrà...

Ja pots visitar aquesta mostra al Museu de Pintura de Sant Pol. Un projecte que sorgeix de la col·laboració entre la Llar d'Infants municipal Pi del Soldat i l'Escola Infantil Haur eskola Printzearen Harresi de Pamplona.

Aquest dimecres s'ha inaugurat «Paisatges sonors», una mostra que neix del desig d'aprofundir en les possibilitats sonores i musicals a la Llar d'Infants. La seva presentació ha estat un èxit d'assistència. Tothom qui ha pogut visitar per primera vegada l'exposició, ha vist que s'adequa a una tipologia d'enfocament i mètode educatiu que considera els infants capaços de donar sentit al món des de la seva cultura. Mitjançant diversos documentals, on col·laboren personalitats tan destacades com Carme Ruscalleda, Antonio Eslava o Ramón Andrés, entre molts altres, s'exploren aquestes possibilitats.

Tanmateix, la inauguració de l'exposició ha comptat amb una taula debat on han participat diversos professionals que han estat implicats al projecte. En la seva intervenció, Alfredo Hoyuelos, doctor en filosofia i ciències de l'educació, ha donat importància al procés creatiu a l'etapa infantil i el paper que té la improvisació en el mateix. Per la seva banda,  Joan Manuel Chouciño, músic i assessor del projecte «Paisatges Sonors», ha destacat el fet que els éssers humans som vibració, emoció i espai. Al debat també ha intervingut el biòleg molecular Ángel González, qui reflexionava també sobre la vibració, una força que ens acompanyarà durant tota la vida evolutiva. A més a més, i en relació a aquesta temàtica, González també ha parlat de la qualitat honesta que té la música, a diferència del llenguatge que és intencionat.

A l'acte també ha assistit l'alcaldessa Montserrat Garrido, els Directors Pedagògics de les dues Llars d'Infants, Rocío Galindo i Jaime Izal, així com també Maider Beloki, presidenta de l'Organismo Autónomo EE.II. Pamplona Iruña. Tots ells han coincidit a l'hora de destacar la importància de comptar amb el compromís i el recolzament institucional a l'Escola Pública i de la qualitat que es tracta de mantenir al nostre sistema Educatiu des de la primera infància.
Dins del mateix projecte, però en aquest cas diumenge 4 de febrer, tindrà lloc un taller que serà una experiència sonora en família amb infants de 0 a 3 anys. El taller durarà una hora, començarà a les 11 i finalitzarà a les 12 del migdia. El límit d'infants que hi podran participar serà de 10 i també caldrà inscripció prèvia. La sessió anirà a càrrec de la música i musicoterapeuta Anna Losantos i de Joan Manuel Chouciño, músic i musicòleg. 
 

Publicació 24.01.2018
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina