X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol, primer municipi de Catalunya en incorporar equips de rescat caní a les seves platges

El dissabte 15 i diumenge 16 de juliol de 2017 i per primer cop a Catalunya, equips de salvament aquàtic caní treballaran en un dispositiu de vigilància i salvament de platges a Sant Pol de Mar. Es tracta d'una prova pilot que es durà a terme a la platja de les Barques d'11 a 15 hores, en què equips formats per socorrista aquàtic i gos de salvament s'incorporaran a l'equip de socorristes de Marsave, empresa responsable de la seguretat de les platges del municipi.

Els equips de rescat aquàtic caní pertanyen a Newfywater, entitat sense ànim de lucre, que prepararà socorristes i gossos per a efectuar salvaments. Disposen de l'únic grup operatiu en rescat aquàtic caní de Catalunya i és un dels tres existents a l'Estat espanyol. Actualment disposen dels únics instructors habilitats en aquesta especialitat per la Reial Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme RFESS* , que certi?ca als seus socorristes i als gossos de rescat. El Grup de Rescat Aquàtic Caní realitza actualment serveis puntuals de vigilància, salvament i primers auxilis en esdeveniments aquàtics.

L'Ajuntament de Sant Pol de Mar ha volgut ser capdavanter en la inclusió en el dispositiu de seguretat de platges dels equips de salvament amb gossos, molt comuns en països com Itàlia i França, però poc coneguts a casa nostra, on les normatives d'ús de les platges posen impediments al treball dels animals.

*La RFESS és l'entitat que des del 1961 està dedicada a la promoció, formació, pràctica i desenvolupament del salvament i socorrisme a Espanya, és membre de la Federació Internacional de Salvament (ILS) i de la Federació Llatinoamericana de Salvament i Socorrisme. Així mateix està reconeguda pel Consell Superior d'Esports (CSD).

Temes relacionats
Publicació 12.07.2017
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina