X
Pressupost Participatiu 2024
Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Sant Pol de Mar, Municipi Cardioprotegit amb dos nous desfibril·ladors

Aquest mes d'octubre s'han instal·lat a Sant Pol dos nous aparells desfibril·ladors adquirits a través de la subvenció atorgada per la Diputació de Barcelona dins el recurs de «Municipis Cardioprotegits». Un d'ells està ubicat a la Plaça de l'Hotel, al costat dels serveis, i l'altre a la façana del pavelló poliesportiu. Aquests dos aparells se sumen al DEA mòbil que ja tenia la policia municipal.
 
Dins d'aquest projecte, i com a activitat prèvia, es va formar a la plantilla d'agents de la policia, que van realitzar durant el mes de juny el curs «Suport Vital Bàsic i ús dels Desfibril·ladors». A més, el 26 de novembre es realitzarà un taller d'autoprotecció i Suport Vital Bàsic i DEA adreçat a les entitats i a la ciutadania en general, i ofert per la Diputació de Barcelona.
 
L'objectiu d'aquestes formacions és dotar a les persones participants de les eines i recursos necessaris per identificar una situació d'emergència i saber com actuar.
 
Les aturades cardíaques extrahospitalàries són una de les primeres causes de mortalitat en la població, amb més de 3.500 casos a Catalunya cada any. Segons les dades actuals, un 30% dels afectats per infart agut de miocardi mor abans de ser atès en un hospital. Si la intervenció amb un desfibril·lador es produeix al primer minut, la recuperació del ritme cardíac és del 90% i, cada minut que passa, les possibilitats de sobreviure es redueixen entre un 7 i un 10%. Per tant, és molt important poder actuar immediatament amb un desfibril·lador a l'abast.

Temes relacionats
Publicació 24.10.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina