Obrir/tancar menú

Ajuntament de Sant Pol de Mar

Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Inici del Servei d'intervenció Educativa (SIE) a Sant Pol de Mar

Des de Càritas s'estan cercant a persones voluntàries que es vulguin implicar en un projecte social. Es necessita incorporar persones de més de 18 anys per donar suport educatiu i social a infants i joves, a través de tallers i dinàmiques per promoure les seves habilitats socials, i això els ajudi a tenir èxit en el seu procés educatiu i social. Aquest projecte es duu a terme conjuntament amb l'Ajuntament i Càritas.

L'objectiu últim del SIE és que els nens i nenes segueixin el seu procés escolar de manera adequada al seu nivell de desenvolupament.
Des d'aquest servei es realitzen dos tipus d'accions, una d'intervenció individual, tenint en compte les tasques acadèmiques sempre en coordinació amb el centre educatiu de referència del participant, i l'altre d'intervenció en grup, on es proposen dinàmiques, tallers i sortides. Les dues accions tenen com a finalitat el treball d'hàbits, actituds, coneixements i habilitats.

També és fonamental el treball que es fa amb la família, per tal d'ajudar-la a realitzar aquest acompanyament escolar a casa.

Aquest servei es pot realitzar gràcies al treball amb xarxa de tots els agents implicats, i al treball realitzat amb equips integrats per persones voluntàries i personal tècnic contractat.

La metodologia de treball es basa en tres eines de treball: les tasques escolars de l'alumne, el material específic (acordat a partir de les coordinacions amb els centres educatius) que permet un treball individualitzat i l'espai lúdic de joc didàctic. Prioritzem la ràtio petita, el treball en petit grup i l'atenció individualitzada (un voluntari per cada tres alumnes).

És un pilar bàsic la figura del voluntari, per tal de garantir aquest treball individualitzat. El qual és assessorat, acompanyat i format pel personal tècnic del servei en la seva atenció directe als alumnes.

Si esteu interessats/des en participar-hi us podeu apropar a Càritas Parroquial de Sant Pol de Mar a l'adreça c/ Abat Deàs 47 o enviant un e-mail: gprivat@caritasgirona.cat (Gemma Privat, responsable del SIE)

Temes relacionats
Publicació 05.04.2016
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina