X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
La Llar d'Infants mostra en un vídeo la seva pedagogia innovadora

El passat 14 de novembre la Llar d'Infants Municipal Pi del Soldat va presentar el documental «Vivint el procés de familiarització», un vídeo sobre com es viu el procés d'entrada a un centre escolar obert a les famílies i sense límit horari.

El treball es construeix amb el testimoni de diferents famílies que narren com han viscut o estan vivint aquesta etapa, acompanyant amb llibertat els seus fills i filles en els moments que desitgen. També es recull el testimoni de l'equip educatiu i de com han viscut el canvi: Des del que es coneixia com a procés d'«adaptació», amb limitacions horàries i restringit a la primera entrada; fins a esdevenir una llar plenament oberta a les famílies, amb horaris lliures i al llarg de tot el curs.
La presentació, que es va fer a la Sala Ainaud de Lasarte i emmarcada dins de la V Fira de la Tardor, va ser a càrrec de la regidora d'Ensenyament, Marta Romà, i la directora de Llar d'Infants, Rocío Galindo. Marta Romà va definir la iniciativa com una de les més revolucionàries que ha viscut la Llar d'Infants municipal i va manifestar la seva ferma aposta per la innovació pedagògica com a eina educativa. 
Rocío Galindo va explicar com, en incorporar-se el 2014 a l'equip de la Llar, proposa una revisió profunda de la pràctica que es portava al centre, i va agrair l'esforç de l'equip educatiu per obrir-se al canvi. Va assenyalar la importància de portar a la pràctica els aspectes pedagògics i va aportar la idea de la llar com una comunitat on tothom, infants, famílies i personal, té dret a sentir-se partícip. L'acte va acabar amb la celebració popular d'una arrossada organitzada per l'AMPA.

Temes relacionats
Publicació 23.11.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina