X
Pressupost Participatiu 2024
Notícies
Obrir/tancar menú lateral
Una vintena de persones participen en la neteja del Pi del Soldat

El passat 2 de maig, i dintre del programa d'activitats de la Fira de la Maduixa, es va fer una activitat familiar consistent en la neteja del bosc al voltant del Pi del Soldat. La jornada va anar molt bé, amb prop d'una vintena de participants, als que cal agrair la seva col·laboració desinteressada. Encara que, en general, la zona no es va trobar molt bruta, sí que es van detectar alguns punts d'abocaments incontrolats, on s'acumulaven molts residus com restes de runa, un televisor, un para-sol, pneumàtics... Amb només dues hores es van omplir nombroses bosses de plàstics i altres deixalles, a més d'aquests residus més voluminosos.
 

Des de l'Ajuntament es vol recordar que aquest tipus de residus es poden dipositar gratuïtament a la deixalleria municipal, situada a la carretera de Sant Pol - Sant Cebrià, i que està oberta de dimarts a dissabte de 9 a 16h i diumenges de 9 a 14h. Igualment, Sant Pol disposa també del servei gratuït de recollida de mobles i trastos vells, que els passa a recollir per casa el dia i hora concertat prèviament a través del telèfon 937 905 560.

 
Aquesta acció s'emmarcava dins la campanya europea «Let's Clean Up Europe!», coordinada per la EWWR (Setmana Europea de la Prevenció de Residus) per fer front al problema de la brossa. Any rere any, milions de tones d'escombraries acaben als oceans, les platges, els boscos i altres espais de la natura. Les causes principals són la producció insostenible i els patrons de consum de les nostres societats, les escasses estratègies de gestió de residus i la manca de sensibilització de la població. Per això, des de la regidoria de Medi Ambient es vol continuar organitzant actuacions com aquesta, que volen donar visibilitat a la problemàtica, incrementar el nivell de conscienciació i ajudar a canviar el comportament de la gent per tal de reduir el nombre de residus abocats a la natura.

Temes relacionats
Publicació 06.05.2015
Versió per imprimir
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en WhatsappCompartir per correu electrònic
Pujar al principi de la pàgina